Min resa tar aldrig slut

Klockan ringde 06.25. Varför har jag valt den fruktansvärda alarmsignalen..? Jag tittade upp genom takfönstret och det såg ut att bli en dag med blå himmel. Gött! Bredvid mig i sängen låg Viktor. Men ena kudden under huvudet och den andra under armen. Han rynkade omedvetet på pannan när alarmet ringde.. Viktor har semester, det har inte jag. Det kändes tufft att stiga ur sängen men jag gav honom en puss på kinden och reste mig. Välkommen torsdagen den 23 juli.

Efter en snabb dusch och en tallrik fil kände jag mig fullt redo att ta mig an en ny dag. Jag körde till jobb i ”grodan”, med andra ord mormors gröna Renault Clio. Att jobba i receptionen på Lydinge Golf Resort är minst sagt omväxlande och hektiskt. Telefonen ringer stup i kvarten, korvar köps till höger och vänster, gäster checkar in och ut från hotellet, hungriga typer njuter av lunchen i restaurangen och under den värsta ruschen springer alla i personalen med tallrikar. Emellanåt hjälper jag golfare att köra upp golfbilar från garaget, den ena gladare än den andra. När seniorerna spelat de första nio hålen kom de in till mig i receptionen för att köpa kaffe. Jag frågar ”Stickan” hur det hade gått!? Han svarar: ”Inte min dag idag, man kan ju inte alltid vara bäst..”. De äldre seniorspelarna ger mig komplimanger för mitt leende, de påstår att de hjälper dem på banan. Tydligen inte idag.. En annan golfspelare kom in och jublade, han hade sänkt sitt handikapp. Tjooohoo! Från en annan dörr kommer Minnie, Herr Gibrands hund. Hon är den mest väluppfostrade hund jag någonsin mött. För henne är det fest om det blir någon korv över när dagen är slut. Plötsligt skriker någon ”Kaffet är slut!!” Katastrof!!! Det visar sig vara greenkeepern som är sugen på sitt eftermiddagskaffe. Allt löser sig men, om jag bara haft 8 armar.. Så lätt livet vore då!

Väl hemma på Gullandresgatan, vänta va? Hemma? Och inte på Bodengatan? Men det är sant, nu är jag hemma på Gullandersgatan. Återkommer till det. Jag möttes av en glad semesterfirare och inte långt därefter kommer farmor förbi för att kolla in nya gardiner och hyllan som Viktor satt upp. Är det någon som kan ge beröm så är det farmor.  Efter en tur till Maxi lagade Viktor pannkakor och vi båda drabbades av matkoma.

För att återgå till flytten.. Den 20e juni landade planet från New York på Kastrup. Vid utgången stod Viktor och istället för att följa med mamma, pappa, Julia och John till huset följde jag med Viktor till en lägenhet. En månad har passerat sedan jordenrunt-äventyret avslutades och en månad har passerat sedan sambo-äventyret startade. Min galna resa började hos mormor och morfar för ett år sen, min höst tillsammans med dem var underbar på alla vis. Tack mormor och morfar! I december förra året var familjen Schölander samlad och vi tillbringade 24 timmar om dygnet i 26 veckor runt jorden. Det är omöjligt för mig att sammanfatta denna del av mitt liv med ord. Jag kan verkligen inte. Det finns dock en känsla som rymmer hela mig när jag tänker tillbaka och det är TACKSAMHET. Jag är oändligt tacksam för allt som mamma och pappa gjort för mig och mina syskon. Att de för en andra gång flög iväg ut i världen och lämnade allt det trygga gör mig så imponerad. Jag är stolt att få kalla mig er dotter, mamma och pappa. Jag hoppas att jag på något vis kan ge tillbaka till er, efter allt ni gett mig.

I skrivande stund sitter jag vid köksbordet i lägenheten, tittar på rosorna i vasen samt funderar på om vi ska se någon film ikväll. Jag vill tacka Viktor för att han öppnade sina armar och lät mig sätta min ryggsäck i hans lya, för att han haft ett tålamod utan dess like det senaste halvåret och för att jag tack vare honom lever i en dröm. Tack!

Jag har blivit omhändertagen av mormor, morfar, farmor, mamma och pappa det senaste året men nu, nu tar jag hand om mig själv. Och vet ni vad det bästa är? Jo, att faktiskt få sakna familjen lite. För då blir det extra mysigt att ses. Min resa har inte slutat än.

/Sara

Annonser

En tanke på “Min resa tar aldrig slut”

  1. Goaste Sara 😊❤️ Tänk så mycket mer roligt du/ni har att se fram emot. Var rädda om varandra och så roligt det var att se er fina lägenhet idag! Och tack för att du bjöd hem kusinerna på taco-kväll med er ☺️💕
    ❤️ U

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s