Tomt

L_DSC_0272

Flyplanets hjul slår i marken och vi landar i Köpenhamn; vi klarade det, vi är hemma. Inga olyckor, alla är friska, bagaget kommer, vi har haft tillräckligt med insulin och vi är SÅ tacksamma över allt vi fått uppleva. Vad händer nu då? Det är många tankar som far genom huvudet och jag försöker reda ut alla trådar i detta nystan av vad som ska fixas. Har ingen kalender, skriver lite på mobilen men också på lappar som ligger lite varstans. Sakta, men säkert, måste jag ta tag i saker som jag inte funderat på i 10 månader och jag vet att det kommer att ta tid att ”anpassa” mig i vardagen i Helsingborg. Jag är långsam och sätter mig hellre med en bok i soffan, förhoppningsvis snart i en solstol, än rensar i lådor och sorterar kläder och saker som ska in i hyllor och lådor igen efter en tid i kartonger på vinden, i garaget och i bastun i Ramlösa. Här vill jag passa på och tacka mina fantastiska föräldrar som ställt upp med helpension på hotell Östra Brunnsmästaregatan. Det är rörigt i varje rum men de är ändå glada och accepterar detta utan att klaga – ni är bäst!

L_DSC_0301

Samtidigt som kom-i-håg-lapparna blir fler och fler och fixarlistan blir längre och längre så känner jag mig tom på något sätt. Vi har varit med om så mycket, så många resor i resan och framför allt har vi umgåtts hela familjen i sex månader, varje dag. När någon frågar vad som var bäst under dessa tio månader så svarar jag: ”Att jag har varit med min familj varje dag och att vi kunnat dela upplevelser, glädje, sorg, skratt, gråt, gräl, försoning och vi är övertygade om att detta är en investering som vi kommer att kunna falla tillbaka på hela livet.” Låter bra, tänker du. Kul för er familj. Javisst, säger jag, det låter ”präktigt” men det är så jag känner och jag vet att familj och vänner gläds med oss och jag vill säga tack till alla som följt med på bloggen och på Instagram. Tack för kommentarer, varma tankar och böner.

Det finns mycket att skriva om vad gäller de länder vi besökt och vilka intryck dessa har gett. En reflektion är relaterad till skolan; hur ska det gå för våra ungdomar när konkurrensen från Asien blir starkare och starkare? Sverige med avgiftsfria universitet och ungdomar som reser, jobbar, reser, pluggar, reser, jobbar. Detta upplägg finns inte för en ungdom från t.ex. Myanmar. Där har du tur om du har råd att studera och de pengar du sedan kommer att tjäna ska till viss del tillbaka till din familj. Ja, det finns mycket att säga om skola och utbildning och jag ser fram mot att vara med och påverka när jag börjar jobba igen den 10/8.

Jag har börjat vänja kroppen vid ett snabbare tempo så att jag hinner med allt som måste hinnas med i vardagen, även om det just nu är semester. Det kommer att ta tid och jag kommer att vara långsam ett tag till men jag tänker att det får vara så. Good enough. Jag behöver inte fixa allt på en gång, och framförallt inte samtidigt.

Jag önskar dig och alla du har nära dig en härlig sommar, njut.

Kram / Katarina

PS. Från och med nu kommer det en och annan gammal favoritbild som har tagits under resan i våra blogginlägg. Här kommer den första. Ett härligt julminne. DS

L_IMG_6442

Annonser

9 reaktioner till “Tomt”

 1. Hej!
  Jag känner ju inte någon av er men jag har följt er via blogg och instagram och det har varit sååå inspirerande. Vilken lycka och skatt att ha med sig genom livet. Att ha fått rå om varandra och dela gemensamma upplevelser under så lång tid tillsammans = Lycka!!
  Tack för att ni delat med er

  Liked by 2 people

 2. Ni har kastats mellan ytterligheter o nu är tillbaka in i det stora ekorrhjulet igen 😱. Skräckblandad förtjusning. Tänker på de klassiska ”Yellow pages” som jag läste i Shanghais telefonkatalog för expats. Där fanns ett uppslag om hur livet kan va när man kommer tillbaka till sitt hemland efter att ha spenderat ett år eller fler utomlands. Precis som man fick jobba sig in i det nya livet får man också jobba sig in i det gamla livet. Tänkvärt! Good enough har vi pratat om många ggr. Vill så gärna men fy va svårt det är. Längtar efter att få cs o kramas ❤️

  Liked by 1 person

  1. Bästa Katarina! Det var verkligen härligt att få se dig och krama om dig idag. Du har glatt oss med positiva kommentarer och jag ser fram mot att se dig snart igen. Ännu fler kramar till dig och din familj / K

   Liked by 1 person

 3. Har varit så roligt att följa er äventyr. Du är en inspirationskälla och jag är så glad att få tillbaka dig som kollega och vän❤️. Det har varit ett tomt år men den 10/8 blir det mer glädje och gemenskap, kommer kännas skönt att ha dig på plats igen. Stor kram eva😘

  Gilla

 4. Så fint skrivet, älskade syster❤️
  Kan förstå att det tar lite tid att komma in i livet här hemma, men jag (vi alla Jönnsar, men jag tror jag mest av ALLA 😉) är såååå glada att ni är hemma igen och att alla mår bra och att allt har gått bra 😊💕 Att få krama om dig och resten av familjen kändes helt underbart! Tack än en gång för att vi har fått följa med på er resa genom alla härliga inlägg och bilder, det har underlättat i all längtan och tankar på hur ni har det. ❤️ Love you!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s